Jaarkalender 2020

Op 29 februari 2020 vieren we het dertigjarig bestaan van onze club met een uitgebreid clubfeest. 

En 1 maart kunnen we dan starten met het nieuwe seizoen - rustig aan in het begin en dan stilaan opbouwen. Hopelijk wil het weer wat meezitten en dan hebben we weer mooie vooruitzichten.

Update 21.03.2020: Helaas, door het Coronavirus zijn we genoodzaakt om voorlopig tot en met 5 april alle clubactiviteiten te schrappen. De doordeweekse uitstappen, zelfs met een kleine groep worden ten zeerste afgeraden. Begrijpelijkerwijs wil je toch een beetje je conditie op peil houden maar dan zal je voorlopig alleen moeten gaan. Misschien volgt er nog een volledige lockdown - dan is zelfs ook dat gedaan. 

Update 23.03.2020: Uitbreiding van de gezondheidsmaatregelen - het wordt net geen lockdown genoemd maar het komt zowat op hetzelfde neer. Dat betekent dat we de clubactiviteiten voorlopig al moeten schrappen tot en met 26 april 2020. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit nog verder worden uitgebreid. 

Update 13.04.2020: Annulering Fiets2Daagse !  We wachten nog even af maar het jaarprogramma zal nog helemaal overhoop worden gehaald. 

Update 25.04.2020:  We zijn er nog niet vanaf! Ook het programma van mei wordt nu volledig geannuleerd. De maatregelen zijn iets versoepeld maar het fietsen in groep met meer dan drie personen, eerder waren er dat maar twee, is nog altijd verboden. De fietstocht Padua-Achel in juni valt ook volledig weg wegens de reisbeperkingen. Of we in juni ons programma kunnen hervatten is nog maar de vraag. 
 
Update 14.05.2020:
Een nieuwe versoepeling vanaf 18 mei a.s. Een regel die voor wielertoeristen van belang kan zijn: "Een peloton van maximum 20 renners mag op de openbare weg. Daar kunnen ze de afstand respecteren. Wel moeten ze een wegkapitein aanduiden die nagaat of de regels en voorwaarden (handhygiëne, afstand, …) worden gerespecteerd, en kan worden aangetikt als dat niet het geval is. Ook hier moet je je gezond verstand gebruiken."
Omdat dit allemaal vrij moeilijk praktisch haalbaar is en we toch niet te hard van stapel willen lopen, zullen we deze maatregel pas vanaf 8 juni in onze club toepassen. We zien nu al veel wielertoeristen in groepjes van drie rijden, en dat gaat blijkbaar toch ook al goed. Maar voor de grote start moeten we dus nog even geduld oefenen. Onder voorbehoud wordt dit op zondag 14 juni met de St. Antoniusrit. We houden u op de hoogte. 
 
* Update 04.06.2020:  Nogmaals versoepelingen in de exit van de Coronageschiedenis. Zoals eerder al aangegeven mogen we terug met 20 mensen fietsen maar nog steeds blijven de algemene voorwaarden kwestie hygiëne en afstand van kracht. Om geen moeilijkheden te zoeken werd er met het bestuur beslist om de toestand toch nog wat rustig aan te pakken en zullen we de clubritten pas vanaf 1 juli 2020 opstarten. Dit betekent in de praktijk dat de eerste hopelijk veilige rit op zondag 5 juli opnieuw van start kan gaan. Waarschijnlijk kunnen we dan ook na de rit weer op ons gemak en misschien wel op het terras een pintje drinken. Het maandprogramma van juli zal u te gelegener tijd worden toegestuurd. 
 
* Update 18.06.2020: Eindeijk is het zover - het was eigenlijk al eerder mogelijk maar voor alle veiligheid hebben we gewacht tot juli. We starten opnieuw met de clubritten vanaf 5 juli. Dat betekent niet dat alles virusvrij is en we verwachten dus dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt en nog altijd de heersende maatregelen strikt toepast. 
 
* Update 25.07.2020: We dachten dat we het nu stilaan hadden gehad met dat virus. Helaas, helaas, driewerf helaas, de voorspelde opflakkering heeft zich dan toch doorgezet. Het gevolg is dat we nu zowat overal mondmaskers moeten dragen. Voorlopig mogen onze clubritten nog doorgaan. Wel vragen we om de hygiëne maatregelen strikt toe te passen en om thuis te blijven indien je zelf of iemand in jouw directe omgeving ziek is. Indien je na de rit nog iets wil gaan drinken, neem dan een mondmasker mee. Dit is verplicht vanaf zaterdag 25 juli. Er zal dan ook een registratieformulier per tafel moeten worden ingevuld. Zodat er in voorkomend geval contact kan worden opgenomen met een verantwoordelijke. 
 
*Update 22.09.2020: En het blijft maar duren. Met als gevolg dat we nu ook de de Tijdrit op 25 oktober moeten annuleren. Die dag kan er wel een gewone rit worden gereden maar het gezellig samenzijn om de Tijdritkampioen te vieren en het 31ste seizoen in stijl af te sluiten zal er dit jaar niet  bij zijn. Het hele seizoen werd overhoop gehaald en dat betekent dat er dit jaar geen rangschikking van de Rittenkampioen noch de Tijdritkampioen zal worden opgemaakt. 
 
*Update 18.10.2020: De tweede golf is aan een flinke opmars bezig en daar moet heel dringend een halt aan worden toegeroepen. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, hoe erg die ook zijn, moet dat gewoonweg lukken. Het zal zeker nog maanden kunnen duren vooraleer alles weer een beetje normaal zal zijn. Ondertussen proberen wij in zo veilig mogelijke omstandigheden toch maar een beetje de fietsconditie op peil te houden. Het pintje drinken achteraf hoort er dan voorlopig ook niet meer bij. Jammer maar het kan niet anders.
 
*Update 22.10.2020: Alle clubactiviteiten worden geannuleerd tot 8 november - dat wil zeggen dat de laatste voorziene rit op 25 oktober niet zal doorgaan en dat betekent ook meteen het einde van het 31ste seizoen. Pro forma werd de rittenstand nog bijgehouden maar daar zal verder geen rekening mee worden gehouden. Dus geen goud, zilver of brons dit jaar maar dat doet niks af aan de prestaties die evenzeer werden geleverd. 

We kunnen voorlopig nog in kleine groepjes fietsen maar ook dat valt af te wachten naargelang de regels die eventueel nog zullen volgen. 

Zie hieronder één van de maatregelen die vandaag werden uitgevaardigd  door het stadsbestuur Hamont-Achel. 

- "Ook het verenigingsleven wordt een tijdlang stilgelegd. Het stadsbestuur vraagt namelijk met aandrang aan alle verenigingen om hun activiteiten en samenkomsten op te schorten. De betrokken stadsdiensten nemen in het kader hiervan contact met hen op."

We rekenen op het gezond verstand van iedereen. Dus hou het veilig!